torsdag den 1. september 2011

Løkke fyrer kassen af på fly til Paris


 Klokken 13.40 steg statsminister Lars Løkke Rasmussen ombord på et fly og satte kursen mod Paris.
Med ombord i flyet er en lille firemands embedsmandsdelegation fra statsministeriet og to PET-agenter.
Løkke og delegationen vender tilbage sent i aften.
Flyet er et af forsvarets tre Challenger-fly. Pris for en returbillet til Paris: Anslået minimum 120.000 kroner.
ekstrabladet.dk har spurgt til den nøjagtige pris på turen til Paris, men det har Statsministeriet ikke ønsket at oplyse. Men tidligere opgørelser gør det muligt at anslå regningen for rejsen.
I forbindelse med Fogh Rasmussens flyvninger kom det i 2009 frem, at det koster 32.000 kroner i timen at leje det luksuriøse fly.
Flyvetiden til Paris er ca. to timer, dvs at flyet er på vingerne i alt i omegnen af fire timer, inden Lars Løkke igen sætter fødderne på dansk grund.
Lars Løkke Rasmussen deltager i Paris i et møde om Libyens fremtid. Mødet er indkaldt af det libyske oprørsråd, Frankrig og Storbritannien. Ud over Lars Løkke deltager også en lang række stats- og regeringschefer.
Det luksuriøse Challenger-fly er fortrinsvis anskaffet til havmiljøovervågning og støtte til militære aktiviteter bl.a. på Grønland.
Men flyet bruges flittigt til VIP-flyvninger. Bl.a. er Kongehusets medlemmer glade for at lade sig fragte rundt i Challengeren.
Når flyet bruges til VIP-transporter udstyres det med tunge lædersæder. Derfor har flyet fået kælenavnet 'Lædercigaren'.
Der har tidligere været rejst kritik af flere ministres ivrige brug af privatfly og militærfly i forbindelse med rejser. Det førte i april til en rapport fra

Ingen kommentarer:

Send en kommentar